Sterilizare

STERILIZAREA – ce este si ce trebuie sa stim

Avantajele sterilizarii:


    - Reduce riscul aparitiei tumorilor mamare
    - Impiedica aparitia tumorilor ovariene si a piometrului
    - Impiedica aparitia cancerului testicular
    - Previne aparitia problemelor de prostata
    - Elimina neplacerile cauzate de manifestarea comportamenului sexual (marcarea teritoriului etc.)
    - Animalele sterilizate traiesc mai mult!

De ce sa sterilizam animalele si cand

Studii mediacale moderne au dovedit ca femelele catea sun de 3 ori mai mult predispuse sa dezvolte cancer mamar decat femeile. 53% dintre acestea sunt maligne la catea si 90% la pisica. Sterilizare prin scoatera ovarelor si a uterului, elimina complet riscul aparitiei cancerului ovarian si a puroiului in uter(o boala frecventa la femele nesterilizate)
Varsta potrivita pentru sterilizarea unei femele catea intre 3 si 6 luni. Este dovetit recent ca aceiasi varsta este recomandata si pentru sterilizarea masculilor catei. Sterilizarea masculilor catei previne riscul aparitiei bolilor prostatei la varste inaintate si riscul asparitiei cancerului testicular.
De asemenea s-a dovedit stiintifica faptul ca comportamnetul agresiv este mult diminuat las animalele sterilizate. Totusi, sterilizare nu rezolva o problema de comportamnet agresiv, animalutul trebuie dresat si educat cu rabdare.
In medie durata de viata a unui animal castrat creste exponetial fata de un catel nesterilizat.

Sterilizarea animalelor cu stapan

Catelusul dumneavoastra se castreaza sub anestezie si NU SIMTE NICI O DURERE. Dupa operatie, acesta, refacandu-se repede, in 2-3 zile.
In general, la fatare, cateaua nu este asistata si poate naste in chinuri. Unii pui ar pute muri la nastere sau mama poate ramane cu uterul afara. Apoi va trebui ca pui sa se hraneasca si proaspata mamica sa fie bine hranita - dumneavoastra va trebui sa sustineti femela si puii cu vitamine si mancare de o calitate superioara.
Pe urma vine marea intrebare si problema. Ce faceti cu puii intr-o lume cu foarte, foarte multi catei? Nu-i vrea nimeni si nu doriti, desigur, sa-i tineti pe toti  in casa. Se vor mari, vor avea nevoie de mai multa mancare. Veti fi tentat sa aruncati puii intr-o punga stransa la gura, dis-de-dimineata, la ghena, sau intr-o piata, sau in poarta altcuiva, sau pe o sosea cu trafic mult. In felul acesta ati sporit numarul animalelor fara stapan de pe strada, un pericol pentru societate sau victime ale acesteia (hingheri, accidente, otraviri, masini).

STIATI CA CELE MAI MULTE ANIMALE DE PE STRADA SUNT PUII ANIMALELOR CU STAPAN ARUNCATI PE STRADA?

Sterilizati animalele fara stapan!

Este foarte important sa sterilizati orice caine fara stapan de langa casa dumneavoastra. dumneavoastra.! Puteti astepta mult si bine sa o faca altcineva in locul dumneavoastra, timp in care animalele se vor inmulti si in loc de 2 veti avea 10! Odata aparuti puii, apar si problemele: prea multe animale care deranjeaza vecinii, pui bolnavi care trebuie dusi la doctor, bani cheltuiti in plus pentru mancare si finaluri nefericite, in care acestia mor calcati de masini, de otrava sau sunt luati de hingheri. Este mai usor sa aveti grija de 2-3 animale decat de zeci.
Apeland la Asociaiile de p[rotectia a Animalelelor veti obtine informatii despre programele de sterilizare gratuite, ce se desfasoara in zona voastra si veti ajuta ducand cat mai multe animale la sterilizat. IMPLICATI-VA

Va multumim!